سیب زمینی بنفش چیست؟ و چه خواصی برای سلامتی بدن دارد؟
سیب زمینی بنفش
سیب زمینی بنفش چیست؟
سیب زمینی بنفش از خانواده سیب زمینی ها می باشد (نام علمی : Solanum tuberosum) که قسمت پوسته بیرونی آن به تقریبا به رنگ بنفش تیره یا سیاه و قسمت گوشت داخلی آن بعد از پخته شدن هم به رنگ بنفش می باشد. سیب زمینی بنفش رنگ در مقایسه با سیب زمینی به رنگ سفید از انسجام یا بافتی خیلی متراکم تر، مقوی تر و بسیار خوش عطر و طعم تر می باشد.
می خواهیم مقایسه کنیم سیب زمینی سفیدی یا زرد معمولی، این نوع شاخص گلیسمی خیلی پایین تری دارند و سرشار از آنتی اکسیدان ها به خصوص تیامین ، آنتوسیانین ها،ویتامین B6 ، نیاسین ، مس ، ویتامین C، منگنز، پتاسیم ، منیزیم، ، آهن و فیبر می باشد.
در این مقاله همراه ما باشید تا با همه خواص سیب زمینی بنفش جهت بهبود سلامتی بدن و مدل مصرف کردن آن را یاد بگیرید؛
“” سیب زمینی بنفش به صورت بومی در غرب کشور کشت می شود و در سایت کردینو عرضه می گردد. “”

سیب-زمینی-بنفش
خواص درمانی و دارویی سیب زمینی بنفش برای بدن انسان
1. قند خون و دیابت
سیب زمینی بنفش خصوصیت گلیسمی یا (GI) خیلی پایینی دارد (در یک آزمایش بر روی انسان و مطالعه و تحقیق مقایسه ای در اثر این نوع سیب زمینی بر انسان نشان داده است که نوع سیب زمینی بنفش دارای GI حدود 77 می باشد در صورتیکه GI سیب زمینی زرد رنگ و همچنین سیب زمینی سفیدرنگ به ترتیب 81 و 93 است).
در صورتی که همه ی انواع مختلف سیب زمینی ها به خاطر محتوای کربوهیدرات بر میزان سطح قند خون تأثیر گذار هستند، سیب زمینی بنفش به خاطر غلظت خیلی بالای ترکیب گیاهی پلی فنول خیلی کمتر از دیگر انواع آن اثر گذار می باشند. این ترکیبات احتمال دارد با کمتر شدن جذب نشاسته در قسمت روده انسان تاثیر خیلی کمتری بر روی مقدار میزان قند خون افراد داشته باشند.
در مطالعه و تحقیق و آزمایش بر روی حیوانات مشخص شد که مصرف کردن سیب زمینی بنفش باعث بیشتر شدن تحمل کردن گلوکز و کمتر شدن سطح قند خون در افراد دیابتی می شود.

سیب زمینی بنفش
2. منبع آنتی اکسیدان ها
سیب زمینی بنفش دارای مقدارخیلی زیادی آنتی اکسیدان است (مقدار دو الی سه برابر بیشتر از نوع سیب زمینی های سفید و زرد) که به کمتر شدن رادیکال های آزاد در بدن افراد کمک زیادی می کند و احتما خطر مبتلا به استرس اکسیداتیو را تقریبا از بین خواهد برد.
سیب زمینی های بنفش دارای مقادیر خیلی بالای آنتوسیانین می باشند که به کمتر شدن کلسترول خون بالا، تقویت شدن بینایی و البته کمتر شدن خطر مبتلا شدن به بیماری های از جمله سرطان ، قلبی و دیابت کمک خیلی زیادی می کند.
سیب زمینی بنفش همچنین بر آنتوسیانین ها حاوی مقدار خیلی بالای ویتامین C،سلنیوم ، کاروتنوئید ها، ، تیروزین و پلی فنول ها می باشد؛
یک آزمایش و تحقیق و بررسی بر روی تعدا د هشت نفر مشخص کرد که که خوردن یک وعده غذایی دارای سیب زمینی بنفش سبب بیشتر شدن سطح آنتی اکسیدان ها در خون و ادرار افردا بشود.
یک مطالعه و تحقیق دیگری در مردان مشخص کرد که مصرف کردن سیب زمینی بنفش به مدت زمان 6 هفته متوال سبب کمترشدن نشانگر های التهابی و نشانگر های و یا علایم آسیب DNA شده است.

سیب زمینی بنفش
3. تنظیم فشار خون
سیب زمینی بنفش به خاطر داشتن مقدار بسیاری بالایی پتاسیم و آنتی اکسیدان ها و موجود در آن احتمال دار باعث بهبود کارکرد رگ ها و کم شدن فشار خون بالای افراد بشود.
یک آزمایش و تحقیق و بررسی به مدت زمان 4 هفته بر روی انسان های مبتلا به میزان فشار خون خیلی بالا مشخص می کند که مصرف کردن حدود شش تا هشت سیب زمینی بنفش حدودا دو بار در طول روز، میزان فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را حدودا 3.5 درصد و 4.3 درصد کمتر می کند.
در بعضی از مطالعات و تحقیقات نشان می دهد در مقایسه کردن خوردن سیب زمینی سفید رنگ ، خوردن سیب زمینی بنفش احتمال دارد سفتی شریانی را به میزان قابل توجهی کمتر کند .
لازم به ذکر است که ترکیبات پلی فنول داخل سیب زمینی بنفش به صورتی مشابه با دیگر مواد دارو های کاهش دهنده فشار خون معروف به مهار کننده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) فعالیت می کنند.

سیب زمینی بنفش
4. ضد سرطان
چندین مطالعه و تحقیق و آزمایش مشخص کرده که مقادیر خیلی بالای آنتی اکسیدان های داخل سیب زمینی شیرین احتمال دارد خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و پستان را کمتر کند.
در یک مطالعه و تحقیق مشخص شده است که مقدار سلول های سرطانی که تحت نظر و درمان با عصاره سیب زمینی بنفش قرار گرفته اند، خیلی آهسته تر فعالیت داشته اند بنابراین در برخی از این گزینه ها این عصاره حتی سبب مرگ و میر سلول های سرطانی شده است.

سیب زمینی بنفش
5. سلامت دستگاه گوارش
مقدار زیاد فیبر داخل سیب زمینی بنفش جهت پیشگیری کردن و درمان شدن یبوست بسیار نتیجه بخش است.
قسمتی از نشاسته داخل سیب زمینی های بنفش گونه ای فیبر به اسم نشاسته مقاوم می باشد؛
نشاسته مقاوم در مقابل هضم شدن در دستگاه گوارش افرداد ایجاد می کند و مقاومت خیلی بالایی دارد ولی باکتری های موجود در قسمت روده بزرگ انسان آن را به صورت تخمیر شده در می آوردند .
در طول طی شدن این فرآیند تخمیر شدن از جمله ترکیبات بسیار معروفی به اسید های چرب باسلسله زنجیرهای کوتاه تولید می گردد که در بهبود کارکرد سلامتی رودها نقش بسیار مهمی را دارند.

سیب زمینی بنفش
6. بهترین گزینه برای بدنسازان ورزشکاران
مقدار خیلی بالای فیبر محلول نشده داخل سیب زمینی شیرین قادر است سبب بیشتر شدن سطح انرژی خیلی بالایی برای مدت زمان طولانی در بدنسازان و افراد ورزشکار بشود که این موضوع باعث میشود علاقه بدنسازان و ورزشکاران را برای مصرف سیب زمینی بنفش دو چندان می کند.
“” سیب زمینی بنفش به صورت بومی در غرب کشور کشت می شود و در سایت کردینو عرضه می گردد. “”
ارزش غذایی سیب زمینی بنفش در 100گرم
کالری: ۸۷
پروتئین: ۲ گرم
کربوهیدرات: ۲۰ گرم
فیبر: ۳٫۳ گرم
چربی: کمتر از ۱ گرم
منگنز: ۶ درصد
مس: ۲۱ درصد
آهن: ۲ درصد
پتاسیم: ۸ درصد
ویتامین ب۶: ۱۸ درصد
ویتامین سی: ۱۴ درصد
سیب زمینی پتاسیم بیشتری نسبت به موز دارد. علاوه بر این، یک وعده سیب زمینی ۳ گرم فیبر تأمین میکند و بهطور طبیعی سدیم کمی دارد.
کردینو
اولین پلتفرم فروش اختصاصی محصولات ارگانیک و دست ساز در غرب کشور