طرز تهیه کردن آش ترخینه خوشمزه کرمانشاهی

آش ترخینه کرمانشاهی

آش ترخینه

آش ترخینه

 

آش ترخینه

آش ترخینه یا به بیانی دیگر و به زبان محلی «آش دویینه» که به نام آش ترخینه دوغ نیز زبان زد و مشهور می باشد  و معمولا اغلب در قسمت های استان‌های غربی کشور ایران طبخ می شود و مورد استفاده قرار می گیرد.

 

ترخینه در فصل پاییز و زمستان

بهترین غذا برای درمان سرماخوردگی می باشد . در پاییز و زمستان  دو فصلی که سرماخوردگی در آن فراوان است و جهت درمان سرماخوردگی غذایی بهتر از یک آش لذیذ و داغ و  بسیار خوشمزه و مقوی می باشد. آش ترخینه یا به زبان بومی و محلی «آش دویینه» که به آن  آش ترخینه دوغ هم می گویند و بسیار معروف می باشد و اکثرا در استان‌های غربی ایران طبخ می گردد و جهت بهتر شدن سرماخوردگی و نیز آنفولانزا همانند یک آنتی بیوتیک  بسیار قوی کار می کند.

طرز پختن آش ترخینه

طرز پختن آش ترخینه

 

 

مواد لازم جهت پختن آش ترخینه :

 

ترخینه                                      300 گرم

نخود                                       5۰ گرم

عدس                                      5۰ گرم

لوبیا چیتی                                5۰ گرم

سبزی (تره،جعفری،گشنیز،اسفناج)  300 گرم

پیاز                                         3-4 عدد

سیر داغ                                  به مقدار لازم

نعنا                                        به مقدار لازم

کشک                                    به مقدار لازم

نمک و زردچوبه                        به مقدار لازم

ترخینه

ترخینه

 

طرز پختن آش ترخینه کرمانشاهی :

در اول کار ترخینه هایی که به صورت خشک  را تهیه کرده و اول آنها را به خوبی بشویید تا اگر  احتمالا گرد و خاکب بر روی آن در هنگام خشک کردن بر روی آن قرار  است از شسته و از بین برود بعد از آن  ترخینه ها را در ظرف آبی خیس بكنید. بعد از آن  مقدار حبوبات  به صورت خیس خورده به غیر از حبوبات عدس را  به خوبی بپزید در ماهی تابه خیلی مناسب پیازداغ درست می کنیم و بعد از آن نخود و لوبیا را از آبكش عبور داده و مقداری  تفت می دهیم و یعد از آن با پنج پیمانه آب  آن را روی حرارت گاز  م یگذایم ، و زمانی كه به قل قل کردن تبدیل شد یا بهتر بگوییم به جوش آمد مقدار حرارت را ملایم می‌كنیم.

بعد از آن حبوبات  عدس و ترخینه كه آن را شسته شدیم  و با مقداری نمك، فلفل و زردچوبه را با آب بگذارید به خوبی و آزام آرام بپزند و بعد از پخته شدن حبوبات آن ها را به ترخینه و عدس اضافه می کنیم.

 

کردینو

اولین پلتفرم فروش اختصاصی محصولات ارگانیک و دست ساز در غرب کشور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *