انواع لباس محلی کردی

لباس کردی

لباس کردی

 در این سایت با تمام پیشینه و مراحل دوخت و تناسب لستفاده از رنگ و مدل و دوخت لباس کردی برای انواع مراسمات آشنا می شوید

لباس کردی محلی نشانه فرهنگ کرد

اصلی ترین شاخصه یک فرهنگ و قومیت نوع پوشش و لباس آنها می باشد. در سراسر طول تاریخ راه های گوناگونی جهت آشنا شدن با آداب و رسوم و فرهنگ قومیت و اقوام گوناگون سراسر دنیا وجود دارید با مشاهده نوع پوشش و ویژگی های پوشش هر قوم در هر منطقه می توانید شناخت دقیق تری را نسبت به آن مردم داشته باشید بررسی لباس های گوناگون محلی از جمله لباس کردی اطلاعات مهم و گوناگونی از فرهنگ کرد را به شما می دهد. در این مقاله می خواهیم از ابتدا تا انتها تمام پیشینه و انواع لباس کردی را برای شما باز گو کنیم.

به خاطر داشتن کوه های بسیار مخصوصا رشته کوه زاگرس یا این که کوهستانی بودن مکان های زندگی قومیت کرد طراحی انواع لباس های کردی معمولا گشاد می باشند تا بتوانند این قابلیت رو داشته باشند که برا عبور در مناطق کوهستانی دارای احساس راحتی بهتری باشند منظور برای عبور از راه های دشوار و سخت و عبور از میان کوه ها دارای حس بهتری از نظر راحتی باشند .

لباس کردی

لباس کردی

اجزای مهم و اصلی لباس قومیت کرد را می توان به موارد زیر اشاره کرد

 سر پوش

تن پوش

پای افزار

تنوع رنگ و مدل دوخت  هر کدام از موارد ذکر شده در بالا با در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی هر منطقه و نوع استفاده کردن لباس در مراسم های جشن و غم یا محل کار  متفاوت می باشد.

 

در قسمت های گوناگون مناطق کردنشین شاخصه های به خصوص به همان قومیت و فرهنگ همان منطقه در طراحی و دوخت لباس کردی همان منطقه لحاظ شده است.اما طراحی  کلیات لباس کردی در اکثر مناطق کرد نشین تقریبا مثل هم می باشد یا داشتن تغییراتی به خصوص آن هم به خاطر داشتن شرایط آب هوایی مناطق کوهستانی و سرمای آن در شهرهای کرد نشین مانند کرمانشاه و کردستان و … از سر بند و شال و موارد دیگه که به لباس کردی اضافه می شوند را خاطر نشان کرد.

از بارزترین ویژگی یا خصوصیات انواع  لباس‌های محلی کردی، می‌ شود به  میزان تنوع رنگ در  بین آن‌ها اشاره کرد.

طبیعت بسیار زیبا و رنگارنگ مناطق کردستان، نشات گرفته از طراحی های به خصوص در پارچه‌های کردی می باشد . در زمان های قبل (گذشته)، بیشترین مقدار  پارچه  ای که مورد استفاده قرار می گرفت در لباس‌ها در منطقه سقز بافته می‌شد. در طراحی و دوخت و آماده شدن بهترین لباس کردی از وسایل تزئینی بسیار زیادی استفاده می‌شود. بعضی از گزینه های استفاده شده درترکیبات لباس کردی زنانه با لباس کردی مردانه حدودا  یکسان است. ساکنان در مناطق کردنشین  جهت خوش‌بو کردن انواع لباس‌های خود در گذشته از گل‌های بسیار معطر و وحشی در کوهستان استفاده می‌کردند در حال حاظرهم در  بین  قسمت های کردنشین استفاده کردن از گل‌های بسیارخوش‌بو در تزئین لباس  مرسوم  و متداول می باشد.

لباس محلی کردی مردانه

لباس کردی محلی مردانه دارای قسمت‌های گوناگونی می باشد  که قابلیت ها و کاربردهای گوناگونی را دارند. در  قسمتهای مختلف کردستان مقداری تفاوت‌ محدودی در ظاهر و جزئیات لباس مردان کردی وجود دارد؛ اما استاندارد پوشش لباس‌ محلی مردان کردستان یکی می باشد.

«که‌وا» یا «چوخه»  نیم‌تنه یعنی  بالاپوش مردانه کرد  می باشد که با در نظر گرفتن فصل‌های سردو گرم ، با انواع جنس‌های نازک و ضخیم دوخته و تولید می گردد . «پاتول» شلوار نسبتا گشاد با نوع پاچه‌های تنگ می باشد. به‌ خاطر  آب و هوای سرد و کوهستانی قیمت های کردنشین پاچه‌های شلوارهای کردی به صورت تنگ طراحی تولید شده‌اند، تاهوای سرد به قسمت داخلی شلوار نفوذ پیدا نکند. بنابراین قسمت گشاد بالای شلوار به راحتی هوا عبور می کند و به  راحتی در مکان های کوهستانی  قابل استفاده است . «که‌وا پاتول» لباس پر استفاده و پسندیده مردان کرد می باشد که جایگزین کت و شلوار  عادی و معمولی می‌پوشند.

کردینو

اولین پلتفرم فروش اختصاصی محصولات ارگانیک و دست ساز در غرب کشور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *