طرز تهیه خورشت خلال کرمانشاهی

خلال کرمانشاهی

 

خورشت خلال

خورشت خلال

 

خورشت خلال کرمانشاهی

خورشت خلال کرمانشاهی یکی از بهترین غذاهای یا شاید بهتر بگوییم اصلی ترین غذای کرمانشاهی ها می باشد که مختص شهر کرمانشاه بوده است. خورشت خلال یکی از خوشمزه ترین انواع غذا های غرب کشور می باشد که در دسته غذا های کردی محسوب می شود. برای بررسی  طرز تهیه خورشت خلال کرمانشاهی با ما همراه باشید.

 

مواد لازم برای تهیه خورشت خلال کرمانشاهی برای 4 نفر

 

گوشت خورشتی گاوی     400گرم

خلال مغز بادام               200 گرم

زرشک سیاه                   1/2 لیوان

رب گوجه فرنگی             2 قاشق غذا خوری سرخ شده

زعفران دم کرده              2 قاشق غذا خوری دم کرده

گلاب اعلا                      2 قاشق غذا خوری

لیمو عمانی                    3 عدد

پیاز                              2 عدد

فلافل نمک زرچوبه           به مقدار لازم

روغن یا کره                        به مقدار لازم

 

 

طرز تهیه خورشت خلال کرمانشاهی مرحله به مرحله

 

اولین مرحله

برای درست کردن خورشت خلال کرمانشاهی باید اول پیاز را به صورت ردنده یا نگینی خیلی ریز خرد کنید و بعد از آن ماهی تابه خود یا قابلمه ای که می خواهید خورشت خلال را در آن تهیه کنید را بر روی حرارت گاز گذاشته و روغن سرخ کردنی لازم را داخل ظرف بریزید و بعد پیاز های رنده یا خورد شده را به آن اضافه کنید و شروع کنید به هم زدن تا آرام آرام سرخ شود .

 

دومین مرحله

بعد از این که پیاز داغ شما زد و طلایی شد بسته به باب میل بودن شما فلفل سیاه و زرچوبه به ظرف خود اضافه کنید و شورع کنید به هم زدن تا خوب تفت داده شود و به خورد پیاز برود بعد از آن رب گوجه فرنگی را با کرده ابتدا سرخ کنید و بعد به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.

 

مرحله سوم 

رب گوجه فرنگ را بهتر است با کره یا روغن سرخ کردنی خوب سر کنید وزمانی که می خواهید گوشت گاوی  تکه شده را به آن اضافه کنید و شروع کنید به تفت دادن که باعث می شود خورشتی خاصی به خورشت شما بدهد .

 

مرحله چهارم

 

حالا می خواهیم گوشت گاوی را به خورشت تان اضافه کنید گوشت را ابتدا می شورید و سپس نگینی برش داده و آن را به ظرف یا قابلمه خود اضافه می کنید و به خوبی با پیاز داغ و و رب سرخ شده هم می زنید تا تفت بخورد و سرخ شود بعد از آن خلال بادام را باید با آب با دمای سرد بشویید و با سه لیوان آب متوسط به ظرف یا قابلمه خود اضافه کنید.

 

مرحله پنجم 

 

الان بهتر است مقدار حرارت زیر ظرف یا قابلمه خودتان را زیاد کنید تا آب داخل آن به جوش بیایید بعد از این که آب داخل قابلمه به جوش آمد با ملاقه یا قاشقی کف های روی قابلمه را بگیرید و دور بریزید این روش باعث خوشمزه و خوش عطر تر شدن خورشت خلال کرمانشاهی می شود.

 

مرحله ششم 

 

الان وقت این رسیده که حرارت گاز را مقداری کم کنید و فرصت این را بدهید تا گوشت و خلال بادام به صورت کامل و آرام آرام بخته شود. بعد می توانید لیمو های عمانی را از وسط به 2 قسمت تقسیم کرده و هسته تلخ آن را خارج کرده و آن را داخل 1 ظرف کوچک آب جوش ریخته تا تلخی آن گرفته شود و بعد آن را به خورشت اضافه کنید .

 

مرحله هفتم

حالا نوبت به شستن زرشک با آب سرد می شود و بعد صبر می کنیم تا آب اضافه آن خاج شود بعد یک ماهی تابه می آوریم و روی حرارت گاز قرار می دهیم خالا مقداری روغن یا کره مرغوب به آن اضافه می کنیم بعد زرشک را به ماهی تابه اضافه می کنیم.

 

مرحله هشتم

 

مقدار زرشک مشخص شده را کمی روی حرارت تفت می هید تا براق بشود. بعد از آن که گوشت خورشت کامل پخت و جا افتاد زرشک زا با لیمو گلاب و زعفران دم کرده مرغوب به خورشت اضافه کرده و هم می زنید بعد که خوب جا افتاد خورشت را می چشید و به مقدار دلخواه خانواده خود نمک به آن اضافه می کنید.

 

مرحله نهم 

 

بهتر است بدانید باید این خورشت را طوری تنظیم کنید که مقدار آب خورشت در انتها کم باشد پس بهتر است منتظر شوید که خورشت خوب جا افتاده و میزان آب باقی مانده آن نیز کم شود به به اندازه کافی روغن بندازد

 

 

کردینو

اولین پلتفرم فروش اختصاصی محصولات ارگانیک و دست ساز در غرب کشور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *