نان برنجی اسم یک نوع شیرینی محلی کردی (سوغات) شهر کرمانشاه

نان برنجی یک میان وعده مقوی
نان برنجی
در تهیه و تولید این شیرینی بسیار خوشمزه که شهرتی بخصوص در سراسر جهان در میان جهانگردان و ایرانگردان پیدا کرده است. مواد تشکیل دهند نان برنجی شامل شکر ، آرد برنج، تخم مرغ ، روغن ، گلاب و هل می باشد. نان برنجی کرمانشاهی انواع مختلفی دارد که میتوان به نان برنجی سفید و نان برنجی ساده با روغن مخصوص کرمانشاهی و نان برنجی زعفرانی، نام برد.
نان برنجی سوغات کرمانشاه
نان برنجی، اصلیترین و مهم ترین سوغات شهر کرمانشاه و پر طرفدارترین و بهترین نان برنجی کرمانشاهی توسط روغن فرد اعلای حیوانی تهیه میشود،لازم به ذکر است در هفتمین اجلاس سراسری شورای سیاست گذاری ثبت آثار معنوی کشور مان که در شهر شاهرود برگزار شد، به ثبت ملی رسید.
پیشینه نان برنجی سوغات شهر کرمانشاه
شهر کرمانشاه به خاطر اینکه در جهت مسیر جاده ابریشم و همچنیم در مسیر راه کربلا قرار دارد و به همین علت گردشران و مسافران و زائران گوناونی به این شهر تردد می کنند ،مردمان کرد این شهر به فکر افتادند تا ماده غذایی را طبخ کنند تا هم خواص غذایی بالایی داشته باشد هم برای زائران و مسافرانی که به این شهر رفت و آمد دارند گزینه مناسبی باشد
پیشینه و قدمت نان برنجی درشهر کرمانشاه به حدودا ۱۵۰ سال گذشته و دوران حکومت سلسله قاجار بر میگردد و حدودا ۱۵۰ سال پیش به بعد یکی از سوغات معروف و پرطرفدارکرمانشاه می باشد.
با در نظر گرفتن این که سفرهای تجاری و زیارتی ، برنج هم از استان گیلان و استان مازندران با مشقت فروان به این منطقه حمل و نقل میشده منبع اصلی تشکیل دهنده این نوع شیرینی برنج بوده است که نحوه پختن آن هم مانند به کلوچه برنجی استان گیلان می باشد که در استان کرمانشاه به صورتی تکمیل تر شده و به صورت خشک جهت ماندگاری خیلی بالا درست می شود شد، در گذشته شیرینی مشابهی در استان کرمانشاه وجود داشت که با همان شکل و ظاهر شبیه این از آرد گندم درست میشد که خیلی نرمتر بود ولی این نوع شیرینی با آرد برنج طعم و مزه خیلی بهتر و متفاوتی به خود می گیرد و تا به حالا هم طرفداران بسیاری برای خود را جذب کرده است.
نان برنجی
نان برنجی، اصلی ترین و معروفترین سوغات شهر کرمانشاه می باشد و در میان ایرانیان شهرت به خصوصی رابه خود داده است. در تهیه و تولید این نوع شیرینی پر طرفدار از آرد برنج، روغن جامد ،شکر، ، تخم مرغ، زعفران، مقداری خرفه و روغن کرمانشاهی استفاده می گردد. نان برنجی انواع گوناگونی نیز دارد که از آنها میتوان به نان برنجی ساده با روغن کرمانشاهی و نان برنجی زعفرانی اشاره شود.
خواص و ویژگی های نان برنجی
شیرینی نان برنجی تشکیل شده از آرد برنج و روغن حیوانی عالی تهیه و تولید می گردد. به همین خاطر سرشار از مواد مفید گوناگون شامل ویتامین E ، ویتامین C ، ویتامین A، ویتامین D، ،ویتامین K، ، کلسیم و همچنین فیبر و پروتئین می باشد. علاوه بر این موارد آرد برنج فاقد گلوتن می باشد این شیرینی برای افرادی که به گلوتن حساسیت پیدا کرد اند مشکلی ایجاد نمیکند.
فر و تنوری که شیرینی نان برنجی در آن تهیه و پخته می شود نیز در کیفیت این شیرینی پر طرفدار پرفایده نیز تاثیر بسیاری دارد.
در حقیقت یک نان برنجی کرمانشاهی عالی و مرغوب باید:
– همیشه بوی و طعم تازگی بدهد.
– بسیار ترد و خوشمزه باشد.
– بسته بندی آن کاملا بهداشتی بوده .
– نوع رنگ آن حدودا زرد ملایم و کمرنگ بهتره باشد.
– با چشیدن آن طعم و مزه مواد اولیه را به خوبی زیر زبان خود احساس کنید و حس خوبی به شما القا کند.
شیرینی نان برنجی کرمانشاهی یک شیرینی بسیار خوشمزه و سنتی کردی می باشد که اصالت و مالکیت آن متعلق به استان های غربی کشور (خصوصا کرمانشاه) می باشد.
کردینو
اولین پلتفرم فروش اختصاصی محصولات ارگانیک و دست ساز در غرب کشور